Oliver Kronal doet de 200 km voor WDD

Diabetespatient start in Brugge voor een driedaagse tocht

Olivier Kronal deed als allereerste Belg met diabetes mee aan de gevreesde Marathon des Sables in Marokko.

Speciaal voor Wereld Diabetes Dag loopt hij een parcours van zo'n 200 km door Vlaanderen. Burgemeester Landuyt gaf het startsein.

Zes jaar geleden werd bij de 35-jarige Olivier Kronal diabetes type 1 vastgesteld. Dat weerhield hem er echter niet van om zijn grote loopdroom waar te maken: finishen in de Marathon des Sables, een loodzware meerdaagse wedstrijd waarbij de deelnemers gepakt en gezakt in vijf etappes 250 km door de Marokkaanse Sahara moeten lopen. Hij eindigde als 98ste van de 1.329 deelnemers.

Voor de Wereld Diabetes Dag wil hij opnieuw stunten, weliswaar niet in de Sahara maar door een tocht van 200 km door Vlaanderen te lopen.

Het Nieuwsblad van 16/11/2015:

“De impact van diabetes mag niet onderschat worden, maar het leven stopt niet na de diagnose. Ook mensen met diabetes kunnen nog straffe toeren uithalen”, zegt Olivier Kronal, ultraloper en ambassadeur van de Diabetes Liga.

200 km voor Diabetes

Ultraloper Olivier Kronal is één van de ambassadeurs van deze campagne. Ondanks het hebben van diabetes legde Olivier Kronal een opmerkelijke prestatie neer op de “Marathon des Sables”.

De 35-jarige Olivier Kronal loopt voor deze actie dwars door Vlaanderen, een parcours van zo’n 200 kilometer. Op maandag 16 november bereikt Olivier Kronal de finish van het parcours, in Hasselt. Hij wordt er opgewacht door Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Antwerps burgemeester Bart De Wever liep vanuit Antwerpen de eerste 21 km mee richting Leuven. Daar werd Olivier Kronal opgewacht door burgemeester Louis Tobback. Maandagvoormiddag vertrekt Olivier naar Hasselt.  Het valt evenwel te betwijfelen of burgemeester Louis Tobback ook een eindje zal meelopen.

 

Burgemeester Landuyt geeft het startsein met op de achtergrond enkele bestuursleden van de plaatselijke afdeling.
Geert Van Vlaenderen en Christine Vanhooren begeleiden de eerste kilometers
Start in Antwerpen met burgemeester De Wever