Wandeling Werelddiabetesdag 2008

Vanuit de Yachtclub Flandria door de Brugse binnenstad

Zondag 16 november begint echter niet bepaald onder een gunstig gesternte. Een druilerige regen lijkt spelbreker te worden van een dag waar we zo naar hebben uitgezien. De laatste voorbereidingen moeten getroffen worden onder een sombere, zwaar bewolkte hemel. Die dekselse regen wil maar niet ophouden. We zien de (letterlijke en figuurlijke) bui al hangen. Tenminste, dat denken we....

De officiële start van de Brugse wandel- dag wordt traditioneel gegeven om I3u. En wat we haast niet meer durfden te verhopen gebeurt toch: ondanks de mottige nattigheid komen de eerste wandelaars al kort na 12u zich aanmelden, trappelend van ongeduld. We zijn zowaar verplicht hen al te laten starten rond 12u40. Er is geen houden meer aan.

Vanaf dan is het een komen en gaan van wandelaars. Jonge gezinnen, koppels van rijpere leeftijd al dan niet met kleinkinderen aan de hand, geoefende stappers, wandelaars vergezeld van hun  trouwe viervoeter, kortom een bonte bende van enthousiaste wandelaars. We genieten met volle teugen van de fantastische sfeer aan de start, het clubhuis van de Yachtclub Flandria. Alhoewel het keihard werken is voor de VDV-medewerkers om alles in goede banen te leiden. Ook in de stopplaats, de Kringwinkel, heerst dezelfde gemoedelijke sfeer. Even uitrusten bij een drankje, genietend van de gezonde snack. Ook hier hebben de medewerkers de handen vol. Om de dag helemaal geslaagd te maken beslissen de weergoden om de hemelsluizen opnieuw te sluiten in de loop van de namiddag. De dag kan helemaal niet meer stuk.

De lovende woorden van de wandelaars die moe maar uitgeput aankomen in de Yachtclub zijn hartverwarmend. De teller stopt op 496 wandelaars. En dat met zo'n weer bij de aanvang! In de Yachtclub blijkt achteraf dat opnieuw heel wat mensen met diabetes hebben meegewandeld en mensen die om één of andere reden gemotiveerd waren om te stappen voor mensen met diabetes. Veel wandelaars stapten ook mee uit sympathie voor de Vlaamse Diabetes Vereniging. En daar was het hem om te doen, mensen in beweging brengen om zo diabetes de nodige aandacht te geven.

https://www.brugge-diabetes.be/sites/default/files/inline-images/logo_liga_brugge_0.jpg