Wandeling Werelddiabetesdag op 18 november 2007

Vanuit de Yachtclub Flandria naar het Lappersfortbos

Welgeteld 3 dagen vóór de wandeldag slaat het noodlot toe! Door onvoorziene omstandigheden is het onmogelijk de zaal van Het Bargehuis.te gebruiken als startplaats voor onze wandelingen. Wat nu? Het lijkt wel een nachtmerrie! Waren al die maanden hard werken dan helemaal voor niets?

Gelukkig wordt ons ter elfder ure een helpende hand gereikt door de leden Yachtclub Flandria uit de buurt. Zij stellen hun zaal ter beschikking, op amper 400 meter van Het Bargehuís. En wat voor zaal...

Op zondag 18 november zijn de weergoden ons gunstig gezind. Het geluk lacht ons weer toe.

Al meer dan een half uur vóór het officiële startuur (13u) staan de eerste wandelaars al te trappelen van ongeduld. Het werk van de dag voordien, een duidelijke bewegwijzering van Het Bargehuis naar de Yachtclub, werpt zijn vruchten af. Iedereen vindt vlot de startplaats, al dan niet met de hulp van een VDV-medewerker.

De nieuwe startplaats vormt een schitterend decor met z'n jachtboten die liggen aangemeerd aan de kade.

De wandelingen bieden voor elk wat wils: 4 km stadswandelen voor de minder geoefende of eerder cultureel geïnspireerde wandelaars, 6 km voor de natuurwandelaars die vooral het beruchte Lappersfortbos willen ontdekken en 9 of 11 km voor de allermoedigsten die naast het Lappersfortbos ook kennismaken met de prachtige omgeving van de oude spoorwegbedding Brugge-Eeklo.

Op de.stopplaatsen krijgt iedereen een appel, cola of hypo-fit. Maar ook de warme dranken worden fel gesmaakt om zo het hoofd te kunnen bieden aan de eerste winterkou.

Vanaf 15u30 komen de eerste wandelaars terug in de yachtclub. Ze hebben er allemaal volop van genoten. De meesten maken van de gelegenheid gebruik om een praatje te maken met de VDV-medewerkers en de aanwezige podologen. Heel wat mensen leren de VDV beter kennen en vínden een antwoord op veel van hun diabetesvragen. Voor wie nog energie over heeft vormen de volksspelen nog een leuke ontspanning.

Dat iedereen tevreden was van deze geslaagde dag bleek duidelijk uit het succes van de tombola en de knuffelverkoop.

De teller stopt op 512 deelnemers. Dit is een succes. Maar het is vooral belangrijk dat we er opnieuw in geslaagd zijn om onze doelgroep te bereiken, nl. de mensen met diabetes en de minder geoefende wandelaars die genoten hebben van een flinke portie beweging en gezonde voeding. We zijn erin geslaagd om bij al deze mensen nog eens de aandacht te vestigen op diabetes. Ze hebben er allemaal wat van opgestoken. En daar was het ons toch om te doen. Of niet soms?

https://www.brugge-diabetes.be/sites/default/files/inline-images/logo_liga_brugge_0.jpg