Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017

DE MAGISCHE GRENS VAN 600?

Het is fris, maar stralend weer. De weersvoorspellingen zijn super! Alle medewerkers maken Hogeschool Vives klaar om de wandeldag en diabetesmarkt vlot te laten verlopen!

Rond 10.30u komen de eerste vroege vogels reeds inschrijven. Alle medewerkers zitten op haar/zijn werkpost en de hele diabetes-markt is paraat. Het is de tweede keer dat we een heuse diabetes-infomarkt organiseren. Dit jaar, met veel aandacht aan verscheidenheid.

De medische afdeling, met diabetes verpleegkundigen van AZ St-Jan en AZ St.-Lucas, een podoloog, het Wit-Gele Kruis, verzekeringen speciaal voor diabetici, diabeter aan Zee met Smoovie demonstratie en gezond leven met Herbalife. Het ziet er werkelijk een hele sliert uit, allemaal specifiek voor diabeten.

Op een groot videoscherm in het atrium van Vives maken we promotie voor de overkoepelende Diabetes Liga en ook voor onze afdeling .

De hele voormiddag draait de inschrijvingstafel en de bar op ’t gemak, maar gestadig.

Tegen de middag tellen we reeds een 200-tal wandelaars.

We hebben een formidabel wandelweer met stralende zon met een heel licht briesje. Tillegem Bos is één kleurenpracht!

Na de middag gaat het nog door, maar rond 14u loopt het helemaal los, meer en meer wandelaars schrijven zich in en de aandacht voor de bar en de diabetesmarkt zijn bijna nihil. Iedereen is gaan wandelen !

We doen nog een pijltjescontrole en stellen geen ongewenste feiten vast.

In Vives komen de wandelaars terug, de diabetes-markt en de bar draaien op volle toeren, in één twee drie zien we bij de drankbonnetjesverkoop, dat de uitdeling van appels boven de 400 gaat.

En de tombola loopt ook als een trein.

Bij een drankje en een hapje zoeken blijkbaar velen contact met andere lotgenoten.

We telden 551 volwassen wandelaars en 49 kinderen. We halen juist de 600 deelnemers! Daarbij komen zeker nog een honderdtal geïnteresseerden die enkel langs kwamen voor de diabetesmarkt.

We verwelkomden op die wandeldag zeker 700 wandelaars en geïntereseerden.

Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: De medewerkers
Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: pijlen hangen
Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: Tillegem Bos
Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: gezellige sfeer
Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: Johan Commeyne ontvangt kwaliteitslabel als promotor van zoetstoffen Zucso
Wandeling Werelddiabetesdag op 19 november 2017: persvoorstelling

https://www.brugge-diabetes.be/sites/default/files/inline-images/logo_liga_brugge_0.jpg